Izobraževali kotiček vam bo gotovo razblinil marsikatero dógmo, ki so nam jo sprogramirali oz nam jo vrinili in jo imamo za resnično ter nespremenljivo. Vendar resnica nas bo osvobodila.

Prvi esej

Tematika: 

Ali beseda resnica pomeni to, kar je res?

Če pogledamo okoli sebe, vemo, da je z ljudmi/nami na tem svetu nekaj narobe. Ljudje v večini pravimo, da si želimo prisotne določene življenjske pogoje tako zase kot človeštvo v celoti. To so zadovoljstvo, zdravje, mir, svoboda, blaginja, spoštovanje, … Nihče pa se ne vpraša ali za takšne življenjske pogoje obstajajo zahteve

Drugi esej

Tematika: 

Biti pismen pomeni biti svoboden

Kateri jezik je pravi slovenski jezik – knjižni ali uradni jezik? 
Kaj nista to sopomenki? Velika verjetnost obstaja, da nikoli niste razmišljali o tem vprašanju, še manj pa o odgovoru nanj. Sam bi pred nekaj leti odgovoril takole: »Pa saj to je en in isti jezik! Kaj kompliciraš?!«

Tretji esej

Tematika: 

Pravična izmenjava življenjske energije

Podobno kot vsaka stvar ima tudi umsko/mentalno zdravje svoja dva ekstrema/pola. To sta modrost in blaznost. Samo umsko popolnoma zdrav človek lahko doseže modrost in samo umsko težko bolan lahko doseže blaznost. Razlika med modrim in blaznim človekom je torej v mentalnem zdravju.

Četrti esej

Tematika: 

Izvor vsega zla

Prvič se mi dogaja, da pišem esej z veliko mero nesigurnosti. Posledica tega je zgodba, ki nikakor ni izmišljena in ni plod moje lastne umske obolelosti oziroma blodenj, ampak je posledica večletnega holističnega raziskovanja in hkrati ponerološke analize trenutnega stanja naše družbe.

Peti esej

Tematika: 

Denar sveta vladar

Prosim vas, da samo berete. Ne glede na to ali prebranemu verjamete ali ne – berite. Vibracija, ki jo najdete v napisanem, bo prebudila odgovor v notranjem spominu kozmične harmonije, s katerim ste povezani vsak trenutek življenja na Zemlji. V tišini onstran materialnih občutkov leži ključ za odkrivanje modrosti.

Šesti esej

Tematika: 

Razumeti in igrati igre

Zamislite si, da sedite za igralno mizo in s prijatelji igrate igro »stratego« ali katerokoli drugo igro. Zabavate se, uživate in smejite, saj se zavedate, da je to samo igra za razvedrilo.
Nekega trenutka k mizi pristopi skrivnostni možakar, ki se z vami zaplete v razgovor. Kmalu vam predlaga…

Sedmi esej

Tematika: 

Igrati igre

Če ste »trenirali« vztrajnost in odločnost in prebrali predhodna pisanja – kar vam v vsakem primeru toplo priporočam, saj se besedila in vsebine povezujejo in dopolnjujejo – potem vam pogled na sliko 1 pove, na katerem polju v sliki se človeštvo trenutno nahaja. Simbolično predstavlja leva stran slike svet/igro smrti…

Vse pravice pridržane!