Vabilo na celodnevno informativno-izobraževalno druženje »odprti mikrofon v dnevni sobi«

 čas:
enajstega [11] kimavca [9]»dnevna soba«: Braslovče
pobudnik in gostitelj:
primož, sin ostoja in marjete iz Maribora

Iskreno pozdravljeni mile sestre in dragi bratje,

Zares me veseli, da lahko nagovorim vašo Božansko naravo v obliki tega vabila. Res pa je tudi, da nisem načrtoval, da bom to moral narediti.

Splet spremenjenih okoliščin je namreč narekoval, da prevzamem gostiteljstvo tega druženja v popolni energijski integriteti verodostojnosti – odgovornosti – in častnosti.

Danes se okoliščine spreminjajo iz dneva v dan in spremenile so se tudi okoliščine okoli zamisli našega druženja prihajajočo nedeljo v obliki neke vrste piknika z informativno-izobraževalno vsebino.

Seveda sedaj ni pomembno razglabljati o vsebini teh spremenjenih okoliščin – za razvedrilo jih lahko sami ugibate – ampak je pomembno dejstvo, da smo idejni pobudniki soglasno sprejeli odločitev, da takšne okoliščine sprejmemo kot darilo, ki ga bomo namenili materializaciji neke nove skupne izkušnje.

Če poenostavim s preprostimi besedami – »skrivnostne« okoliščine so nam ponudile izjemno priložnost, da preverimo »iz prve roke«, če to, kar sedaj »teoretično« vemo, se učimo in intuitivno čutimo, tudi v praksi deluje.

Doletela me je velika čast, da sem bil v ozkem krogu pobudnikov izbran, da vas kot gostitelj povabim v nedeljo v ravnokar prenovljeno »dnevno sobo z rajsko čudovitim vrtom« na celodnevno druženje.

Da ustvarimo takšne okoliščine sem zamisel celodnevnega druženja »prilagodil« novim okoliščinam na ustvarjalen informativno-izobraževalen način – in v duhu Ljudske Pisarne seveda.

Dovolite mi, da vam zamisel v tem vabilu ubesedim v domišljijsko sliko te raziskovalne pustolovščine:

Z lahkoto bi rekel »na prvo žogo«, da še nikoli nisem organiziral take »žurke«, zato bi lahko razburjeno zavrnil misel z opravičilom o prezasedenosti.

Ker pa raje v primeru zelo hitrih podaj najprej »umirim žogo«, sem se usedel in pobrskal po svojih pubertetniških/mladostnih spominih o morebitnih že pridobljenih izkušnjah iz tega področja delovanja.

In res sem ugotovil, da ima prav vsak človek – ne samo jaz – mladostno izkušnjo take preproste organizacije v posebnih okoliščinah: ta stari so odšli od doma za ves dan in mi smo to spremenili v pustolovščino.

Logično sklepam, da je vsakemu od nas nekoč pripadla »čast«, da je v mladosti v »dnevni sobi«  roditeljev  gostil prijateljice in prijatelje.

V tem nagovoru ne razmišljam o »pijankah« in nočnih žurih, ampak o druženjih, ko smo pri nekom doma iz nagajive radovednosti počeli nekaj zanimivega v skupno dobro.

Zamislil sem si, da bi taka preprosta in vsem poznana mladostna igrivost, tvorila energijski temelj celodnevnega druženja.

Vendar je bilo potrebno najprej »ustvariti dnevno sobo«, saj je to domišljijska soba – za razliko od tiste naših roditeljev. To sem storil tako, da sem s posestnikom zemljišča s kozolcem v Braslovčah izvedel pravni posel ali transakcijo, v kateri sem v zameno za denarno vrednost pridobil pravico celodnevne uporabe tega prostora. Domišljijska dnevna soba je tako dobila svojo materializacijo v čudovitem okolju v Savinjski dolini.

Seveda vsak dobronameren gostitelj želi, da se povabljeni v »dnevni sobi« dobro počutijo, zato poskrbi za izpolnitev določenih okoliščin, ki pogojujejo tako željo.

1. okoliščina
Vabilo na druženje ni pogojeno z nobeno obliko plačila.
Če povem po Štajersko: »Časti duh Ljudske Pisarne.«

 

2. okoliščina
Ker je druženje celodnevno, predlagam, da v »dnevno sobo prinesete nekaj za pit in nekaj za pod zob« – torej hrano imejte s sabo ali si v okolici dogodka poiščite primerno gostinsko ponudbo. Možnosti tople hrane v »dnevni sobi« ne bo, je pa vedno na razpolago pitna voda.

 

3. okoliščina
Napoveduje se odziv več sto ljudi na povabilo. Hrana iz nahrbtnika pomeni, da morate sami poskrbeti za hrano in brezalkoholno pijačo zase in svoje najbližje. 

Vedno bo na voljo tudi pitna voda in kot dober gostitelj bom za tiste, ki tega vabila ne bodo dobro ali sploh prebrali, zagotovil uporabo sokov in preproste hladne hrane. Seveda bi me zelo veselilo, če bi tudi kdo izmed vas del svojih »zalog hrane in pijače« namenil v skupno uporabo – saj se spomnite iz mladosti, kajne? 

Na voljo nam bo dolgi šank, ki bo sicer prazen, ampak na njem bodo lahko »sijali« skupni darovi v obliki raznovrstne hladne hrane in brezalkoholne pijače.

 

4. okoliščina
Ker je to posebno velika »dnevna soba« z veliko povabljenimi gosti, so na voljo vsem urejene ženske in moške sanitarije, v katerih bo toaletni papir in papirnate brisače. Ker vas je veliko predlagam, da prinesete za svoje potrebe s seboj tudi svoje higienske pripomočke.

 

5. okoliščina
Ker sem polno prepričan, da se bo med hrano in pijačo namenjeno skupni uporabi znašla tudi kakšna vrečka kave, bom organiziral, da bo na voljo preprosta turška kava. Prosim vas, da si skodelice za pijačo in kavo vzamete s seboj od doma.

 

6. okoliščina
V tej »dnevni sobi« ne bomo uporabljali promocijskih stojnic za prodajo izdelkov. Seveda to ne pomeni, da človek dobre volje ne sme izmenjavati informacij o njegovih dobrih namenih znotraj »dnevne sobe«.

7. okoliščina
Ker je za dobro počutje vseh izjemno pomembna fizična, psihična in duševna higiena/čistost, bi v vlogi gostitelja iskreno prosil, da skupaj poskrbimo, da bomo našo domišljijsko dnevno sobo zapustili takšno, kot smo jo sprejeli – tudi sanitarije.

8. okoliščina
Domišljijska dnevna soba bo imela tudi preprost pa vendarle skrivnosten »kotiček obdarovanja«. 

To bo dovolj intimen prostor, da boste lahko v miru in svobodi opravili energijsko izmenjavo v obliki sporočil, pripomb, predlogov, posvetil v posebno košarico ali denarnih sredstev v zaprto skrinjico. 

Kot gostitelj ne gojim nobenih pričakovanj v energijski izmenjavi – vsa energijska izmenjava je prepuščena vaši dobri volji in vaši obdarovalni domišljiji.

Nekoč je nek moder mož (veste kdo?) izjavil:

Potrebno je delati dobra dela do onemoglosti.
Univerzum je potrebno zmesti s takšno količino dobrote, kot smo zmedeni s količino zla na svetu.

Potrebno je delati dobro do meje norosti.
In čez njo. In tudi, ko ni razloga, je potrebno delati dobro.
Namerno, vsak dan nekomu segreti dušo. Potrebno je zmesti Univerzum.

Potrebno je delati dobro tudi, ko se z dobrim ne vrača.
Potrebno je. Kljub vsemu. Potrebno je, ker je to edino, in ker nič nima smisla. In ker je edini udarec za nesmiselno – ta dobrota.

Potrebno je delati dobro tudi, ko pomislimo, da delanje dobrega nima smisla.
Samo nesmiselno dobro diši na smisel.

Popolno, čista dobrota, brez vsakega smisla…

Zavedam se, da bo kar nekaj posameznikov napačno tolmačilo zgornjo misel – saj sem z njo dejansko spodbudil takšno možnost.

Sam vem, kakšen je pomen in učinek zgornje misli – vam pa bratsko priporočam, da jo pogumno spoznate in izkusite tudi sami. J

Tematski sklopi druženja

Dopoldanski del

  8.00 – 9.00              Zbiranje
  9.00 –  9.10              Jutranji pozdrav gostitelja
  9.10 – 10.00           Mateja Žlogar
                                    Pomen sodelovanja, prenašanja izkušenj in aktivno delovanje

10.10 – 11.00           Marjan Rupnik
                                    Predstavitev priročnika z naslovom Priročnik za mirno plovbo po fiduciarnem sistemu

11.10 – 12.00           Primož Durjava:
                                    Mednarodno vojno pravo – Zakaj ga je dobro poznati?

12.10 – 13.00           Andrej Šiško:
                                    Domorodna skupnost in njen pomen

Dopoldanski del je namenjen informativno-izobraževalnemu delu in tematike bodo ne samo aktualne, ampak bodo tudi namenjene temu, da iščemo skupne samoobrambne strategije in rešitve.

Zaključek dopoldanskega dela bo usmerjen povezovalno in sodelovalno – naj ostane mala skrivnost, kaj pripravljamo.

13.00 – 15-30            Čas za kosilo in druženje
15.30 – 17.30            Odprt mikrofon za vabljene
                                     Čas za postavljanje vprašanj in iskanje odgovorov, izražanje mnenja, idejne rešitve …

17.30 – 17.50            Aleksander Vrbnjak
                                     Zvočno čiščenje
17.50 – 18.00            Zaključno posvetilo gostitelja

Kdaj?

enajstega [11] kimavca [9]  letos

Kje?

Braslovški kozolec, Braslovče 49, Braslovče

 

Iskreno vabljeni!

Vse pravice pridržane.